Vierkante buis van staal

Bent u op zoek naar een vierkante buis? Dan is Solines BV de juiste plek voor u. Wij hebben een uitgebreide voorraad van zowel vierkante als rechthoekige stalen buizen, variërend in afmetingen van 20,0 x 20,0 tot wel 400,0 x 400,0 millimeter.

Als u snel wilt weten wat de kosten zijn voor een vierkante stalen buis, neem dan direct contact op met onze verkoopafdeling.

Vierkante buis
Vierkante buizen van staal

Vierkante buizen van staal

Wat is een vierkante buis?

Een vierkante stalen buis is een veelgebruikt constructiemateriaal in de bouw- en constructie-industrie. Het heeft een vierkante doorsnede en is gemaakt van staal, waardoor het zeer sterk en duurzaam is. De buis wordt vaak gebruikt voor het bouwen van frameconstructies, hekwerken, stellingen, enzovoort. De buis is verkrijgbaar in verschillende lengtes en diktes, waardoor het geschikt is voor verschillende belastingen. Het is een betrouwbare keuze voor constructies die een solide en stevige basis nodig hebben.

Verschillende afmetingen

Afmetingen vierkante buizen

Onze stalen vierkante buizen zijn beschikbaar in diverse afmetingen, variërend van 20 x 20 mm tot 400 x 400 mm. Daarnaast bieden wij ook rechthoekige buisprofielen aan, met maten van 20 x 14 mm tot 500 x 300 mm. Geen geschikte maat gevonden? Of zou u meer willen weten over de toepassingen van vierkante buizen van staal? Onze verkoopafdeling denkt graag met u mee voor een passende oplossing.

Vierkante buizen - Kleine afmeting

Stalen buispaal

Specificaties en maatwerk mogelijkheden

Verkrijgbare afmetingen

We leveren vierkante buizen in de afmetingen variërend tussen 20,0 x 20,0 mm tot en met 400,0 x 400,0 mm.

Mogelijke wanddiktes

De wanddiktes van de vierkante buizen variëren tussen de 1,0 en 20,0 mm (afhankelijk van de afmeting)

Maatwerk mogelijkheden

Lassen, zagen en trompen is mogelijk met behulp van Solines Welding & Construction.

Lengtes van de kokers

Afhankelijk van de gewenste afmeting zijn de vierkante stalen buizen in diverse lengtes verkrijgbaar.

Trompen, zagen en lassen

Vierkante buis op maat laten maken

Bij Solines BV kunt u terecht voor op maat gemaakte vierkante buizen, die wij voor u kunnen zagen in de gewenste lengte. Wij bieden een uitgebreid scala aan diensten, waaronder het op maat zagen van buizen.

Onze moderne zaagmachines werken snel en nauwkeurig bij het op maat zagen van vierkante buizen. Onze machines zijn in staat om grote hoeveelheden buizen te zagen, waarbij de buitendiameter tot wel 820 mm kan bedragen. Hierdoor kunnen wij snel en efficiënt vierkante buizen van verschillende maten en afmetingen zagen, wat onze klanten tal van opties biedt.

Het grootste voordeel van onze zaagmachines is de nauwkeurigheid waarmee wij vierkante buizen op maat kunnen leveren. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar zorgt er ook voor dat de buizen perfect passen in hun toepassing. Onze zaagmachines zijn bovendien zeer efficiënt en nauwkeurig, zodat we grote hoeveelheden buizen in korte tijd kunnen zagen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Bent u geïnteresseerd in op maat gemaakte vierkante buizen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en informeer naar de mogelijkheden.

Stalen buizen lassen
Stalen buizen worden opmaat gebrand

Profiteer snel van:

De voordelen van een vierkante buis

Vierkante stalen buizen hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten buizen, zoals ronde buizen. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste voordelen:
  1. Sterkte: Vierkante stalen buizen zijn stijver en sterker dan ronde buizen. Dit komt doordat de hoeken van een vierkante buis bijdragen aan de totale sterkte. Dit maakt vierkante stalen buizen een uitstekende keuze voor toepassingen waarbij hoge belastingen en drukken vereist zijn.
  2. Esthetisch: Vierkante stalen buizen hebben een strakke, moderne uitstraling die zeer gewild is in veel toepassingen. Het vierkante ontwerp biedt ook meer ontwerpmogelijkheden, waardoor de buizen kunnen worden gebruikt in een breed scala aan projecten, van architectuur tot meubels.
  3. Eenvoudig te bewerken: Vierkante stalen buizen zijn gemakkelijk te snijden en te lassen, wat zeer handig is bij de productie en installatie van structuren en machines. Dit betekent dat de buizen snel en efficiënt kunnen worden verwerkt, wat tijd en geld bespaart.
  4. Duurzaamheid: Vierkante stalen buizen zijn zeer duurzaam en kunnen goed tegen de elementen. Dit maakt ze een ideale keuze voor buitenprojecten, zoals hekwerken, terrassen en overkappingen.
  5. Kostenbesparend: Vierkante stalen buizen zijn meestal goedkoper dan andere soorten buizen, zoals ronde buizen. Dit komt doordat vierkante buizen gemakkelijker te produceren zijn en minder materiaal vereisen om dezelfde sterkte te bereiken als ronde buizen. Dit betekent dat het gebruik van vierkante stalen buizen kan leiden tot kostenbesparingen bij de productie van structuren en machines.
Kortom, vierkante stalen buizen zijn een uitstekende keuze voor tal van toepassingen vanwege hun sterkte, esthetische uitstraling, eenvoudige bewerkbaarheid, duurzaamheid en kosteneffectiviteit.

Toepassingen

Wat zijn de toepassingen van vierkante buizen?

Een vierkante buis van staal is een veelzijdig constructiemateriaal dat in vele toepassingen gebruikt kan worden. De buis heeft een vierkante doorsnede en kan gemaakt zijn van verschillende soorten staal, zoals roestvrij staal, koolstofstaal of gelegeerd staal. Hieronder volgen enkele toepassingen van een vierkante buis van staal.

Constructie: Vierkante buizen van staal worden vaak gebruikt in de bouw van constructies zoals hekwerken, balkons, terrassen, trappen en poorten. De vierkante vorm geeft deze structuren een moderne uitstraling en biedt tegelijkertijd sterkte en duurzaamheid.

Meubels: Vierkante buizen van staal worden vaak gebruikt in de productie van meubels zoals stoelen, tafels en rekken. Het staal biedt stevigheid en duurzaamheid, terwijl de vierkante vorm een strakke en moderne uitstraling geeft.

Machines: Vierkante buizen van staal worden gebruikt als frames voor machines, zoals robots, transportbanden en assemblagelijnen. De sterkte van het staal zorgt ervoor dat de machines bestand zijn tegen hoge belastingen en trillingen.

Voertuigen: Vierkante buizen van staal worden gebruikt in de bouw van voertuigen zoals auto’s, motorfietsen en fietsen. Het staal biedt bescherming tegen botsingen en andere vormen van schade.

Landbouw: Vierkante buizen van staal worden gebruikt in de landbouw, bijvoorbeeld voor de constructie van hekwerken, stallingen en andere gebouwen op het boerenerf. Het staal biedt bescherming tegen weer en wind, en kan lang meegaan.

Oftwel, een vierkante buis van staal heeft vele toepassingen in verschillende sectoren, waaronder de bouw, meubelproductie, machinebouw, voertuigbouw en landbouw. De buis biedt een combinatie van sterkte, duurzaamheid en een moderne uitstraling, waardoor het een populair constructiemateriaal is.

Vraag een offerte aan voor vierkante buizen

Vierkante buizen prijs

Wat kost een vierkante buis?

Als u op zoek bent naar vierkante buizen, neem dan gerust contact op met onze verkoopafdeling en wij helpen u graag verder. Om u een passende prijsopgave te kunnen geven, hebben wij de gewenste hoeveelheid en afmetingen van de buizen nodig. De prijs van vierkante buizen is namelijk volledig afhankelijk van de lengte, de afmeting, de wanddikte en de hoeveelheid die u nodig heeft.

Ons team van ervaren verkopers staat klaar om u te adviseren bij het kiezen van de juiste vierkante buizen voor uw project. Als u een offerte aanvraagt, dan kunt u binnen één werkdag een reactie verwachten van één van onze verkopers.

Wij bieden vierkante buizen in verschillende afmetingen en wanddiktes, zodat we aan al uw wensen kunnen voldoen. Of u nu op zoek bent naar buizen voor constructiedoeleinden of voor gebruik in de industrie, wij hebben de juiste oplossing voor u.

Dus aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een offerte aan te vragen. Onze verkoopafdeling staat altijd voor u klaar om u te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor uw project.

Contact

Advies nodig over toepassingen van vierkante buizen?

De verkoopafdeling van Solines B.V. heeft veel kennis en ervaring op het gebied van vierkante buizen. Als u meer zou willen weten over de toepassingen, neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers. Inmiddels heeft Solines al vele bedrijven tot volle tevredenheid voorzien van stalen buizen.

Vraag een offerte aan voor vierkante buizen