Gegalvaniseerde buis kopen?

Bent u op zoek naar een gegalvaniseerde buis? Zo ja, dan bent u bij Solines BV aan het juiste adres! Wij beschikken over een ruime voorraad gegalvaniseerde buizen met diameters die variëren tussen Ø 17,2 mm en Ø 114,3 mm. De wanddiktes (afhankelijk van de diameter) variëren tussen de 1,5 mm tot 6,3 mm.

Indien u direct de kosten van een gegalvaniseerde buis wilt weten, kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling.

Gegalvaniseerde buis
Gegalvaniseerde buis - Kleine afmeting / diameter

Gegalvaniseerde buizen

Ruime voorraad gegalvaniseerde buizen

Solines beschikt over een continue en uitgebreide voorraad van gegalvaniseerde stalen buizen. Onze voorraad is verdeeld over twee locaties, namelijk Nederland en Duitsland, en omvat ongeveer 3.500 ton aan gegalvaniseerde buizen. Deze buizen worden nieuw geproduceerd door onze fabriek en voldoen aan de normen EN10255/EN10240A1. Daarnaast bieden wij ook buizen aan die voldoen aan de normen EN10219 en EN39, waarbij de laatstgenoemde specifiek gericht is op steigerbuizen.

Specificaties van de buizen

Lengtes, wanddiktes en diameters

De gegalvaniseerde buizen zijn verkrijgbaar in diameters variërend van 3/8″ (17,2 mm) tot en met 4″ (114,3 mm), en de wanddiktes variëren van 1,5 mm tot maar liefst 6,3 mm. In de meeste gevallen hebben deze buizen een lengte van 6 meter. Indien gewenst kunnen de buizen geleverd worden in lengtes tot en met 7,5 meter, mits dit van tevoren wordt aangevraagd. Mocht u behoefte hebben aan kortere lengtes gegalvaniseerde buis, dan kunnen wij deze op maat laten produceren of voor u op maat zagen.
Gegalvaniseerde buizen op voorraad

Gegalvaniseerde buis

Specificaties en mogelijkheden

Verkrijgbare afmetingen

We leveren gegalvaniseerde buizen in de diameters variërend tussen 17,2 mm tot en met 114,3 mm.

Mogelijke wanddiktes

Wanddiktes van de gegalvaniseerde buizen variëren tussen de 1,5 en 6,3 mm (afhankelijk van de diameter)

Diverse uiteinden mogelijk

Standaard hebben de buizen rechte / gladde einden. Ook verkrijgbaar met draad en sok of verjongde einden.

Lengtes van de stalen buizen

Elke lengte (tot 7,5 meter) is op maat te bestellen. Standaard hebben de buizen een lengte van 6 meter.

Gegalvaniseerde stalen buizen

Wat is een gegalvaniseerde buis?

Een gegalvaniseerde buis is een metalen buis die is behandeld met een laag zink om corrosie te voorkomen. Het proces van galvanisatie omvat het onderdompelen van de stalen buis in gesmolten zink, waardoor er een beschermende zinklaag op het oppervlak van de buis ontstaat.

Het doel van het galvaniseren van buizen is om ze te beschermen tegen roest en corrosie, waardoor ze langer meegaan en geschikt zijn voor gebruik in verschillende toepassingen, zowel binnen als buiten. De zinklaag vormt een fysieke barrière tussen het staal en de omgeving, waardoor de stalen buis bestand is tegen de effecten van vocht, chemicaliën en andere schadelijke stoffen.

De toepassingen van stalen buizen

Waar wordt een gegalvaniseerde buis voor gebruikt?

Gegalvaniseerde buizen vinden verschillende toepassingen, zowel in residentiële als commerciële omgevingen, dankzij hun corrosiebestendigheid en duurzaamheid. Hieronder worden enkele veelvoorkomende toepassingen van gegalvaniseerde buizen beschreven:

Omheiningen en hekwerken: Gegalvaniseerde buizen worden breed ingezet bij de constructie van omheiningen en hekwerken, zowel voor residentiële als commerciële doeleinden. De beschermende zinklaag voorkomt roestvorming, waardoor de buizen bestand zijn tegen langdurige blootstelling aan buitenelementen.

Waterleidingen: Gegalvaniseerde buizen worden veelvuldig gebruikt voor waterleidingen in zowel particuliere woningen als industriële gebouwen. De zinklaag op de buizen biedt een effectieve bescherming tegen corrosie, waardoor de levensduur van de leidingen wordt verlengd en een betrouwbare watervoorziening wordt gegarandeerd.

Bouwconstructies: Gegalvaniseerde buizen worden toegepast in diverse bouwconstructies, waaronder steigers, luifels, trappen en gebouwframes. De zinklaag op de buizen biedt een betrouwbare bescherming tegen corrosie, terwijl de buizen sterkte en duurzaamheid leveren, zelfs onder uitdagende omstandigheden.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de toepassingen van gegalvaniseerde buizen. Daarnaast worden ze ook gebruikt in irrigatiesystemen en in de landbouw. Voor meer informatie over de toepassingsmogelijkheden van gegalvaniseerde buizen kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling.

Stalen buizen lassen
Stalen buizen worden opmaat gebrand

Maatwerk mogelijkheden

Het bewerken van de gegalvaniseerde buis

Indien u op zoek bent naar op maat gemaakte gegalvaniseerde buizen, bent u bij Solines B.V. aan het juiste adres. Onze buizen worden doorgaans geleverd met rechte/gladde uiteinden en kunnen naar wens worden bewerkt. Enkele mogelijkheden voor maatwerk zijn onder andere:
  1. De buizen kunnen worden voorzien van schroefdraad en koppelingen.
  2. Een Victaulic-rand kan worden aangebracht op de buizen.
  3. De buizen kunnen worden verjongd en geponst volgens specificaties.
Onze gegalvaniseerde stalen buizen vinden toepassing in diverse sectoren, zoals de infrastructuur, stalconstructies en zelfs kassenbouw.

Vraag een offerte aan voor gegalvaniseerde buizen

Gegalvaniseerde buizen prijs

Wat kost een gegalvaniseerde buis?

Indien u geïnteresseerd bent in gegalvaniseerde buizen, verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met onze verkoopafdeling. Wij helpen u graag verder en kunnen u een passende prijsopgave bieden op basis van de gewenste hoeveelheid en afmetingen van de buizen.

Ons ervaren verkoopteam staat klaar om u te adviseren bij het kiezen van de juiste buizen voor uw project. U kunt binnen één werkdag een reactie verwachten op uw offerteaanvraag.

Wij bieden diverse afmetingen en wanddiktes voor buizen, geschikt voor zowel constructiedoeleinden als industriële toepassingen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of het aanvragen van een offerte. Onze verkoopafdeling staat altijd klaar om u te assisteren bij het vinden van de beste oplossing voor uw project.

Contact

Advies nodig over toepassingen van gegalvaniseerde buizen?

De verkoopafdeling van Solines B.V. heeft veel kennis en ervaring op het gebied van gegalvaniseerde stalen buizen. Als u meer zou willen weten over de toepassingen, neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers. Inmiddels heeft Solines al vele bedrijven tot volle tevredenheid voorzien van stalen buizen.

Vraag een offerte aan voor gegalvaniseerde buizen