Stalen buispalen nodig?

Bent u op zoek naar stalen buispalen? Zo ja, dan bent u bij Solines BV aan het juiste adres! Wij beschikken over een ruime voorraad stalen buizen met diameters die variëren tussen Ø 168 mm en maar liefst Ø 1.016 mm.

Indien u direct de kosten van de stalen buispalen wilt weten, kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling.

Stalen buispalen
Buispalen - Detailfoto

Stalen buispalen

Wat is een stalen buispaal?

Een stalen buispaal is een holle, lange buis van staal die vaak wordt gebruikt in de bouw en funderingstechniek voor een solide basis. Vooral in gebieden met zachte bodems en de buizen zijn duurzaam. Stalen buispalen worden vaak gebruikt bij grote bouwprojecten zoals bruggen, kantoorgebouwen en appartementencomplexen, vooral op locaties met beperkte werkruimte of werkhoogte. Ze worden op de juiste diepte gebracht door middel van in- en uitwendig heien, trillen of trillingsvrij schroeven.

Aantrekkelijke prijzen

Stalen buispalen kopen bij Solines

Dankzij onze goede relaties met fabrieken houden we grote overschot- en downgrade-partijen stalen buispalen op voorraad. We hebben diverse diameters op onze locaties in Moerdijk en Dortmund. Bij Solines zoeken we voortdurend naar hoogwaardige partijen stalen buispalen in verschillende diameters en speuren we naar nieuwe inkoopbronnen. Onze grootschalige inkoop stelt ons in staat om een gunstige prijs te bieden, wat we doorgeven aan onze klanten.

Grote voorraad stalen buispalen

Stalen buispaal

Specificaties en maatwerk mogelijkheden

Verkrijgbare diameters

We leveren stalen buispalen in diameters variërend tussen de Ø 168 tot maar liefst Ø 1.016 mm

Mogelijke wanddiktes

De wanddiktes van de stalen buizen variëren tussen de 1,0 en 36,0 mm (afhankelijk van de diameter)

Maatwerk mogelijkheden

Lassen, zagen en trompen is mogelijk met behulp van Solines Welding & Construction.

Lengtes van de buispalen

Afhankelijk van de gewenste diameter zijn de stalen buispalen in diverse lengtes verkrijgbaar.

Trompen, zagen en lassen

Stalen buispalen op maat laten maken

Bij Solines BV kunt u terecht voor stalen buispalen op maat, die wij voor u kunnen zagen, branden of lassen in de gewenste lengte. Wij bieden een breed scala aan werkzaamheden, waaronder het verlengen van buizen middels rondnaden, het aanbrengen van boorpunten, het lassen van buizen op lengte en nog veel meer. Ook het plaatsen van spuitslangen, (las)flenzen aanhechten en voetplaten lassen behoren tot de mogelijkheden.

Bij het op maat zagen van stalen buispalen maken wij gebruik van moderne zaagmachines die snel en nauwkeurig te werk gaan. Onze machines kunnen grote hoeveelheden buizen zagen, waarbij de buitendiameter tot wel 820 mm kan bedragen. Hierdoor kunnen wij stalen buizen van verschillende maten en afmetingen zagen, wat onze klanten veel opties biedt.

Het grootste voordeel van onze zaagmachines is de nauwkeurigheid waarmee wij stalen buispalen op maat kunnen leveren. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar zorgt er ook voor dat de buizen perfect passen in hun toepassing. Onze zaagmachines zijn bovendien zeer efficiënt en nauwkeurig, waardoor wij grote hoeveelheden buizen in korte tijd kunnen zagen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Heeft u interesse in maatwerk? Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Stalen buizen lassen
Stalen buizen worden opmaat gebrand

Profiteer snel van:

De voordelen van stalen buispalen

Stalen buispalen zijn een populaire keuze voor funderingen vanwege hun vele voordelen. Hieronder geven we u enkele van de belangrijkste voordelen van dit type buis.

  1. Sterkte en duurzaamheid: Stalen buispalen zijn zeer sterk en duurzaam. Ze kunnen zware lasten dragen en zijn bestand tegen de meeste weersomstandigheden en schade door externe factoren. Hierdoor hebben ze een lange levensduur en zijn ze een betrouwbare optie voor funderingen.
  2. Flexibiliteit: Deze buizen zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van een project. Dit maakt ze ideaal voor funderingen in verschillende soorten grond, waaronder zachte en drassige grond.
  3. Gemakkelijk te installeren: Stalen buispalen zijn relatief eenvoudig te installeren. Dit kan de installatietijd verkorten en de kosten van het project verlagen.
  4. Milieuvriendelijk: Stalen buispalen zijn recyclebaar en herbruikbaar. Dit maakt ze een milieuvriendelijke optie voor funderingen.
  5. Veiligheid: Stalen buispalen zijn een veilige optie voor funderingen. Ze hebben een hoge weerstand tegen brand en kunnen worden behandeld om corrosie te voorkomen.

Kortom, deze buizen bieden veel voordelen ten opzichte van andere opties voor funderingen. Ze zijn sterk, duurzaam, flexibel, gemakkelijk te installeren, milieuvriendelijk, hebben lage onderhoudskosten en zijn veilig. Dit maakt ze een populaire keuze voor bouwprojecten van verschillende groottes en in verschillende omgevingen.

Toepassingen

Wat zijn de toepassingen van stalen buispalen?

Stalen buispalen zijn veelzijdige constructie-elementen die gebruikt kunnen worden voor verschillende toepassingen in de bouw- en constructiesector. Enkele van de meest voorkomende toepassingen zijn funderingen voor gebouwen, bruggen en andere grote constructies.

Stalen buispalen zijn bijzonder geschikt voor deze toepassingen omdat ze sterk en duurzaam zijn. Ze kunnen een groot gewicht dragen en zijn bestand tegen corrosie en andere vormen van slijtage. Bovendien zijn de stalen buizen relatief eenvoudig te installeren en aan te passen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor constructieprojecten van verschillende omvang en complexiteit.

Naast funderingen kunnen stalen buispalen ook gebruikt worden als steunpilaren voor gebouwen en bruggen of als onderdeel van damwanden om water af te schermen. In de civiele techniek worden ze ook vaak gebruikt als grondkering, als ondersteuning van beschoeiingen of als hulpconstructies bij graafwerkzaamheden.

Kortom, de mogelijkheden voor het gebruik van stalen buispalen zijn talrijk en gevarieerd, en ze zijn een onmisbaar onderdeel van vele bouw- en constructieprojecten.

Vraag een offerte aan voor stalen buizen

Stalen buispalen prijs

Wat kost een stalen buispaal?

Bent u geïnteresseerd in de kosten van stalen buispalen? De prijzen variëren afhankelijk van factoren zoals lengte, diameter, wanddikte en staalkwaliteit. Als u de buispalen wilt laten bewerken of lassen, kunnen we deze maatwerkwerkzaamheden ook meenemen in de prijsberekening.

Om een duidelijk inzicht te krijgen in de prijzen van onze buizen, raden we u aan contact op te nemen met onze verkoopafdeling via 0168 – 35 66 55 of ons offerteformulier in te vullen. Binnen één werkdag ontvangt u een passend voorstel.

Contact

Advies nodig over toepassingen van stalen buispalen?

De verkoopafdeling van Solines B.V. heeft veel kennis en ervaring op het gebied van stalen buispalen. Als u meer zou willen weten over de toepassingen, neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers. Inmiddels heeft Solines al vele bedrijven tot volle tevredenheid voorzien van stalen buizen.

Vraag een offerte aan voor stalen buizen