Precisiebuis van staal

Bent u op zoek naar een precisiebuis? Solines BV heeft een ruime voorraad aan precisiebuizen en naadloze buizen. Het grote voordeel van een precisiebuis is dat ze geen lasnaad hebben, waardoor er geen zwakke plekken in de buis ontstaan.

In gelaste buizen zijn zwakke plekken meestal te vinden op de lasnaad, wat kan leiden tot afname van de sterkte van de buis en mogelijk lekkages of breuken.

Precisiebuizen van staal
Buispalen - Detailfoto

Naadloze buizen

Wat is een precisiebuis?

Er zijn twee soorten precisiebuizen: naadloos en gelast. Naadloze precisiebuizen zijn gemaakt van één stuk staal en hebben geen zwakke punten. Gelaste precisiebuizen zijn voordeliger en worden gemaakt door platen te buigen en te lassen. Solines biedt precisiebuizen aan in diameters van 10 tot 160 mm en wanddiktes van 1,0 tot 9,5 mm. Neem contact op met de verkoopafdeling voor specifieke afmetingen.

Aantrekkelijke prijzen

Precisiebuis kopen bij Solines?

Solines houdt grote surplus- en downgraded-partijen op voorraad dankzij contacten met fabrieken in en buiten Europa. De voorraad wordt bijgehouden in Moerdijk en Dortmund. Ook zoekt Solines constant naar goede precisiebuizen en nieuwe inkoopbronnen. Doordat naadloze buizen groot worden ingekocht, kan Solines de aantrekkelijke prijs aan klanten doorgeven.
Grote voorraad stalen buispalen

Precisiebuizen

Specificaties en maatwerk mogelijkheden

Verkrijgbare diameters

We leveren precisiebuizen van staal in diameters variërend tussen de Ø 10 tot maar liefst Ø 160 mm

Mogelijke wanddiktes

De wanddiktes van de naadloze buizen variëren tussen de 1,0 en 9,5 mm (afhankelijk van de diameter)

Maatwerk mogelijkheden

Lassen, zagen en trompen is mogelijk met behulp van Solines Welding & Construction.

Lengtes van de precisiebuis

Afhankelijk van de gewenste diameter zijn de stalen buizen in diverse lengtes verkrijgbaar.

Unieke kenmerken

De voordelen van een stalen precisiebuis

Precisiebuizen en naadloze buizen zijn twee populaire types stalen buizen die veel voordelen bieden ten opzichte van andere soorten buizen. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste voordelen van precisiebuizen en naadloze buizen.
  1. Sterkte en duurzaamheid: Precisiebuizen en naadloze buizen worden vervaardigd uit hoogwaardige staalsoorten en zijn ontworpen om uitstekende sterkte en duurzaamheid te bieden. Deze buizen zijn bestand tegen hoge druk, temperatuurschommelingen en andere vormen van slijtage, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in veeleisende omgevingen.
  2. Nauwkeurigheid en consistentie: Precisiebuizen worden gemaakt met zeer strakke toleranties en nauwkeurige afmetingen, wat resulteert in een hoge mate van consistentie en uniformiteit. Dit maakt precisiebuizen ideaal voor toepassingen waarbij nauwkeurigheid van cruciaal belang is, zoals de productie van medische hulpmiddelen, instrumentatie en automobielonderdelen.
  3. Gladde oppervlakken: Naadloze buizen hebben een glad oppervlak, waardoor ze gemakkelijk te reinigen zijn en ideaal zijn voor toepassingen waar hygiëne een belangrijke rol speelt. Bovendien hebben deze buizen geen lasnaad, wat het risico op corrosie en scheurvorming vermindert.
  4. Lagere kosten: Hoewel precisiebuizen en naadloze buizen vaak duurder zijn dan andere soorten stalen buizen, kunnen ze uiteindelijk goedkoper zijn vanwege hun langere levensduur en betere prestaties. Bovendien hebben deze stalen buizen geen lasnaad, waardoor het risico op lekkage en reparaties wordt verminderd, wat op de lange termijn kosten bespaart.
Al met al zijn precisiebuizen en naadloze buizen een uitstekende keuze voor toepassingen waarbij nauwkeurigheid, consistentie, sterkte en duurzaamheid van cruciaal belang zijn. Hoewel deze stalen buizen misschien duurder zijn dan andere soorten buizen, zijn ze uiteindelijk vaak de meest kosteneffectieve keuze vanwege hun lange levensduur en superieure prestaties.
Stalen buizen lassen
Stalen buizen worden opmaat gebrand

Toepassingen

Waar worden precisiebuizen voor gebruikt?

Een stalen precisiebuis is een naadloze buis die zeer nauwkeurig is geproduceerd om te voldoen aan de strenge eisen van verschillende toepassingen. Het wordt vaak gebruikt in industriële en technische toepassingen waar precisie en betrouwbaarheid van cruciaal belang zijn.

  1. Een van de belangrijkste toepassingen van stalen precisiebuizen is in de machinebouw. De nauwkeurige afmetingen van de buizen maken het mogelijk om ze te gebruiken in machines die hoge precisie vereisen, zoals CNC-machines, robots en andere geautomatiseerde systemen. De buizen kunnen ook worden gebruikt voor het vervaardigen van onderdelen van machines, zoals assen, geleiders en lagers.
  2. Een ander veelvoorkomend gebruik van stalen precisiebuizen is in de automobielindustrie. De buizen worden gebruikt voor het maken van componenten voor motor- en transmissiesystemen, zoals assen, aandrijfassen en versnellingsbakken. De nauwkeurigheid van de buizen zorgt voor een efficiënte werking van deze systemen en vermindert de slijtage en belasting van de onderdelen.
  3. Stalen precisiebuizen worden ook gebruikt in de luchtvaartindustrie. De buizen worden gebruikt voor het maken van componenten voor vliegtuigen, zoals landingsgestellen, aandrijfsystemen en controlemechanismen. De hoge sterkte en lage gewichtsverhouding van de stalen precisiebuizen maken ze ideaal voor gebruik in deze toepassingen.

Kortom, stalen precisiebuizen hebben een breed scala aan toepassingen in verschillende industrieën. Hun hoge precisie, betrouwbaarheid en duurzaamheid maken ze geschikt voor gebruik in verschillende toepassingen waar nauwkeurigheid en prestaties van cruciaal belang zijn.

Vraag een offerte aan voor stalen buizen

Precisiebuis prijs

Wat kost een stalen precisiebuis?

Bent u benieuwd naar de kosten van een precisiebuis? De prijzen kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals lengte, diameter, wanddikte en kwaliteit van het staal. Wanneer u specifieke bewerkingen of laswerk nodig heeft voor de stalen precisiebuis, dan kunnen we dit meenemen in de prijsberekening.

Om een duidelijk beeld te krijgen van de prijzen voor onze stalen precisiebuizen, raden we u aan om contact op te nemen met onze verkoopafdeling via 0168 – 35 66 55 of door ons offerteformulier in te vullen. Binnen één werkdag ontvangt u een passend voorstel.

Contact

Advies nodig over toepassingen van precisiebuizen?

De verkoopafdeling van Solines B.V. heeft veel kennis en ervaring op het gebied van stalen precisiebuizen. Als u meer zou willen weten over de toepassingen, neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers. Inmiddels heeft Solines al vele bedrijven tot volle tevredenheid voorzien van stalen buizen.

Vraag een offerte aan voor precisiebuizen