Stalen meerpalen gebruiken?

Stalen meerpalen zijn een goed alternatief voor houten meerpalen. Ze zijn sterk, gaan lang mee en kunnen tegen water, zout en roest. Daarnaast kunnen ze snel geleverd worden en zijn ze makkelijk te installeren en te onderhouden. Als u meer wilt weten over stalen meerpalen, neem dan gerust contact met ons op of vraag een offerte aan.

Stalen buizen met PE-coating
Een stalen meerpaal in het water bij Amsterdam

Meerpalen met PE-coating

Wat zijn stalen meerpalen?

Stalen meerpalen zijn stevige constructies die in de grond worden geplaatst om schepen aan vast te leggen. Ze worden vaak gebruikt in havens en jachthavens. Deze palen zijn gemaakt van duurzaam staal en hebben een cilindervormig ontwerp. Stalen meerpalen zijn bestand tegen de krachten die door schepen worden uitgeoefend en bieden een veilige en stabiele aanlegplaats. Ze zijn essentieel voor het veilig afmeren van schepen en zorgen voor een efficiënt gebruik van maritieme infrastructuur.

Ideaal voor jachthavens

Stalen meerpalen met PE-coating

Stalen buizen voorzien van een PE-coating bieden duurzaamheid en corrosiebescherming. De PE-coating, gemaakt van polyethyleen, vormt een beschermende laag op het oppervlak van de stalen buizen, waardoor ze bestand zijn tegen roest en corrosie. Deze buizen worden veel gebruikt in de water- en gasindustrie, evenals bij infrastructuurprojecten. De coating op de stalen meerpaal zorgt voor een lange levensduur en minimaliseert onderhoudskosten.
Stalen meerpalen met een PE-coating tegen corrosie

Stalen meerpaal

Specificaties en maatwerk mogelijkheden

Verkrijgbare diameters

Solines levert stalen meerpalen in diverse diameters variërend tussen de Ø 114 tot Ø 305 mm.

Mogelijke wanddiktes

De wanddiktes van de stalen meerpalen variëren tussen de 10,0 en 20,0 mm (afhankelijk van de belastingeisten)

Maatwerk mogelijkheden

Lassen, zagen en conserveren is mogelijk met behulp van Solines Welding & Construction.

Lengtes van de afmeerpalen

Afhankelijk van de gewenste afmeting zijn de stalen afmeerpalen in diverse lengtes verkrijgbaar.

Ideaal voor vele toepassingen

Stalen meerpalen geleverd bij diverse projecten

Solines BV is een betrouwbare leverancier van stalen meerpalen die geschikt zijn voor verschillende projecten. De afgelopen jaren hebben ze met succes meerpalen geleverd aan diverse locaties. Een voorbeeld is de kade “Binnenkant” in Amsterdam, waar stalen buizen als aanmeerpalen zijn geïnstalleerd. Ook aan een jachthaven aan de Oostzee zijn 65 stalen buizen met een lengte van 15,30 meter geleverd.

In de provincie Groningen zijn 26 stalen buizen van 10 meter lang met een diameter van 323,9 x 10 mm geleverd voor een ander project. Deze buizen waren voorzien van een DTM-coating van 3 lagen dik om ze extra duurzaam te maken. Een ander opmerkelijk project waar stalen meerpalen zijn gebruikt, is de drijvende steiger bij het Eiland van Maurik.

De stalen buizen zijn uitermate geschikt voor natte bouwprojecten en kunnen ook goed worden toegepast in jachthavens. Solines Welding & Construction biedt maatwerkoplossingen, zodat de buizen direct klaar zijn voor uw project. Naast het aanbrengen van een PE-coating op de stalen meerpalen, kunnen de buizen ook op maat worden gezaagd of gelast volgens uw specificaties. Hierdoor kunt u vertrouwen op hoogwaardige stalen buizen die voldoen aan uw behoeften.

Stalen buizen lassen
Stalen buizen worden opmaat gebrand

Conserveren van stalen buizen

Wat is een PE-coating?

Om stalen buizen te beschermen tegen corrosie zijn er verschillende methodes beschikbaar, zoals thermisch verzinken, elektrolytisch verzinken, poedercoaten en het aanbrengen van diverse soorten primer.

Een populaire methode is het gebruik van een polyethyleen (PE) coating. Deze coating wordt aangebracht op de stalen buis en verlengt de levensduur van de buis terwijl het corrosie tegengaat. Bij Solines BV kunnen stalen buizen van alle diameters voorzien worden van een PE-coating.

In feite hebben we zelfs al enkele buizen in onze voorraad die al zijn voorzien van een PE-coating en ook gebruikt kunnen worden als mantelbuizen. Deze PE-coating zorgt ervoor dat de buizen duurzaam zijn en beschermd blijven, wat ze een betrouwbare keuze maakt voor verschillende toepassingen, waaronder in de water- en gasindustrie en bij infrastructuurprojecten. Met stalen buizen met een PE-coating kunt u rekenen op een langdurige bescherming tegen corrosie en minimaliseert u de onderhoudskosten, wat zorgt voor gemoedsrust en kostenbesparingen op de lange termijn.

Vraag een offerte aan voor stalen meerpalen

Stalen meerpalen prijs

Wat kosten stalen meerpalen?

Bent u geïnteresseerd in de kosten van een stalen meerpaal? Neem dan gerust contact op met de verkoopafdeling van Solines BV. De prijs van een stalen meerpaal kan sterk variëren en hangt van verschillende factoren af. Allereerst is de prijs afhankelijk van de hoeveelheid meerpalen die u wilt aanschaffen. Daarnaast spelen de diameter, wanddikte en lengte van de buis ook een rol in de uiteindelijke prijsbepaling.

Naast deze factoren bieden we ook maatwerkopties aan. U kunt bijvoorbeeld de stalen meerpaal op maat laten zagen of kiezen voor een PE-coating. Deze maatwerkopties kunnen ook van invloed zijn op de prijs. Om een gerichte prijsopgave te ontvangen voor stalen meerpalen voor uw jachthaven of ander project, adviseren wij u om contact op te nemen met een van onze verkoopmedewerkers. Zij kunnen u voorzien van alle benodigde informatie en een passende prijsopgave op basis van uw specifieke wensen en eisen.

Solines BV heeft ruime ervaring op het gebied van stalen buizen en palen, en we streven ernaar om onze klanten de best mogelijke oplossingen te bieden. Onze verkoopmedewerkers zijn goed op de hoogte van de prijsbepalende factoren en kunnen u deskundig advies geven. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen en uw vragen te stellen. Wij helpen u graag verder en zorgen ervoor dat u een duidelijk beeld krijgt van de kosten van stalen meerpalen voor uw specifieke project.

Contact

Advies nodig over toepassingen van stalen meerpalen?

De verkoopafdeling van Solines B.V. heeft veel kennis en ervaring op het gebied van stalen meerpalen. Als u meer zou willen weten over de toepassingen, neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers. Inmiddels heeft Solines al vele bedrijven tot volle tevredenheid voorzien van stalen buizen.

Vraag een offerte aan voor aanmeerpalen